czwartek, 12 listopada 2015

ZAPIEKANKA Z TORTELINNI

1 opakowanie makaronu tortelinni (szynka lub ser)
0,5 kg pieczarek
2 cebule
0,5 kg fileta z kurczaka
20 dag żółtego sera
1 zupa francuska cebulowa knorr
1 śmietana kremówka


Makaron ugotować.Pieczarki pokroić i podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą,doprawić solą i pieprzem.Kurczaka pokroić i usmażyć z przyprawą do gyrosa.W naczyniu żaroodpornym układać:makaron,posypać częscią zupy cebulowej i polać połową śmietany,następnie ułożyć pieczarki z cebulą i na to znowu trochę zupy cebulowej i śmietany,potem kurczak,reszta zupy i śmietany na to potarty żółty ser.Nagrzać piekarnik do 180 stopni i zapiekać 15-20 minut w odkrytym naczyniu.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz