piątek, 20 listopada 2015

ROLADY RODEM Z LASU

1 kg karkówki
30 dag pieczarek
2 cebule
1 czerwona papryka
ząbek czosnku,łyżka bułki tartej,liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
sól,pieprz,olej,maggi


Karkówkę umyj pokrój w plastry i rozbij.Pieczarki i paprykę pokrój w kostkę,cebulę i czosnek posiekaj.Podsmaż pieczarki,dodaj paprykę połowę cebuli i czosnek.Wsyp bułkę tartą,przypraw.Farsz ułóż na mięsie,zwiń w roladki zepnij wykałaczkami,każdą obtocz w mące podsmaż na patelni.Przełóż do rondla.Na tym samym oleju podsmaż resztę cebuli posyp roladki,zalej wodą dodaj liść,ziele,skrop maggi,duś do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz