piątek, 13 listopada 2015

KARKÓWKA W KAPUŚCIE KISZONEJ

1 kg karkówki
1kg kiszonej kapusty
1 duża cebula
1 kostka bulionu pieczeniowego
2-3 łyżki oleju
sól,pieprz,delikat Knorr do mięs,czosnek


Karkówkę pokroić na plastry i oprószyć przyprawami.Cebulę pokroić na plasterki.Między plastry mięsa włożyć plasterki cebuli,mięso obłożyć pokrojonym czosnkiem i odstawić do lodówki na noc.Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarować łyżkę oleju.Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna wypłukać,i pokroić.Połowę wyłożyć na dno naczynia,następnie ułożyć karkówkę z cebulą (czosnek zdjąć),między plastry włożyć kapustę oraz resztą nakryć całość tak aby wszystko było zakryte. Polać kapustę resztą oleju i rozkruszyć kostkę bulionu pieczeniowego.Naczynie przykryć i piec przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz