poniedziałek, 23 listopada 2015

KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA


0,5 kg kiszonej kapusty
2 cebule
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
pieprz,maggi,masło,mąka


Kapustę kiszoną odciskamy z soku,jeśli jest bardzo kwaśna to dodatkowo płuczemy,następnie ją kroimy.Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy kapustę,podsmażamy ją do tego stopnia żeby poszczególne "nitki" kapusty zrobiły się ciemno-brązowe.Gdy kapusta będzie gotowa dolewamy wodę tak aby ją lekko zakryła,dodajemy ziele i liść,dusimy bez przykrycia aż woda wyparuje.Nastepnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy drobno pokrojonącebulę,gdy cebula się przyrumieni dodajemy trochę mąki i mieszamy w celu uzyskania jednolitej zasmażki,dodajemy do kapusty i mieszamy,przyprawiamy pieprzem i kilkoma kroplami maggi.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz