wtorek, 24 listopada 2015

CHRUPIĄCA SAŁATKA TORTELLINI

40 dag piersi z kurczaka
opakowanie makaronu tortellini
1 puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 duży por
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
przyprawa do kurczaka
sól,pieprz,curry


Mięso z kurczaka umyj,osusz,pokrój w małą kostkę,posyp solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka,wymieszaj i odstaw na 10 minut.Następnie rozgrzej olej i usmaż kurczaka na złoty kolor,dodaj łyżkę jogurtu i posyp sporą ilośćią curry,dokładnie wymieszaj,odstaw do ostygnięcia.Tortellini ugotuj w/g przepisu na opakowaniu,odcedź,wystudź.Por pokrój w cienkie półplasterki,zalej wrzątkiem na 5 sekund potem przelej zimną wodą.Paprykę pokrój w małą kostkę,kukurydzę odsącz.Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem i pozostałym jogurtem ewentualnie dopraw solą i pieprzem.Odstaw do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz