poniedziałek, 16 listopada 2015

SAŁATKA Z SERKIEM TOPIONYM





5 jajek
3 kostki serka topionego o dowolnym smaku
2 duże cebule
4 ogórki konserwowe
30 dag szynki
4 średnie marchewki
majonez,sól,pieprz
2 łyżki śmietany gęstej

Serki zamrażamy,następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.Jajka gotujemy,obieramy.Marchewki gotujemy,studzimy,obieramy.Białka,marchewki,ogórki,cebulę i szynkę kroimy w małą kostkę,żółtka ścieramy na tarce o małych oczkach.SOS:majonez mieszamy ze śmietaną,doprawiamy solą i pieprzem.Sałatkę układamy warstwami:
1 warstwa białka,na to 1/3 sosu
2 warstwa szynka,3 warstwa serek topiony,4 warstwa cebula,5 warstwa ogórki,znowu 1/3 sosu,6 warstwa marchewka,1/3 sosu i na koniec żółtka.Schładzamy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz