niedziela, 24 stycznia 2016

BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA Z BOCZKIEM I SEREM

6 białych surowych kiełbasek
18 plastrów boczku parzonego wędzonego
3 cebule
6 plastrów żółtego sera
2 szklanki jasnego piwa
odrobina oleju
majeranek,pieprz,ostra papryka


Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju tak aby się zrumieniła,przyprawić majerankiem i pieprzem.Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.Plastry boczku posypać ostrą papryką,na nich ułożyć cebulę i na to plaster sera.Na każdej takiej porcji układamy kiełbasę i mocno zwijamy,spinamy wykałaczkami.Tak przygotowaną kiełbasę układamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy piwem.Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz