sobota, 2 stycznia 2016

SAŁATKA GYROS

2 filety z kurczaka
przyprawa gyros lub kebab
2 średnie cebule
1 puszka kukurydzy
3-4 ogórki kiszone
1 główka kapusty pekińskiej
majonez,keczup


Filety z kurczaka umyć,osuszyć,pokroić w paseczki,wrzucić na suchą patelnię i dusić do odparowania wody z mięsa.Następnie 2 łyżeczki przyprawy gyros rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i zalać mięso,dalej dusić aż odparuje cała woda.Gotowe mięso przełożyć na półmisek,na to ułożyć pokrojoną w piórka cebulę,posmarować cieńko majonezem.Na to wyłożyć odsączoną kukurydzę i posmarować keczupem.Ogórki pokroić w plasterki i ułożyć na keczup,posmarować majonezem.Kapustę poszatkować,posolić i na trochę zostawić aż zmięknie,następnie odcisnąć z nadmiaru wody i rozłożyć na wierzch,posmarować majonezem i keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz