sobota, 26 grudnia 2015

KROKIETY Z KASZĄ GRYCZANĄ,KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI

FARSZ
60 dag kiszonej kapusty
40 dag pieczarek
1 łyżeczka vegety
szczypta ostrej papryki
1 cebula
1 łyżka cukru
1 opakowanie kaszy gryczanej

Kapustę kiszoną ugotować do miękkości,odcedzić.Pieczarki usmażyć z cebulą i dodać do kapusty.Doprawić vegetą,papryką,cukrem i wszystko zmiksować blenderem..Kaszę ugotować w nieosolonej wodzie,ostudzić i dodać do kapusty.Wymieszać.

CIASTO NA NALEŚNIKI

2 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
1 szklanka wody
1 całe jajko
2 łyżki oleju
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli.

Przygotowany farsz układać na usmażone nalesniki,zawinąć obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej,smażyć na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz