wtorek, 17 stycznia 2017

ZUPA JARMUŻOWA

opakowanie jarmużu
4-5 ziemniaków
1 puszka białej fasoli
3 kiełbasy śląskie
4 ząbki czosnku
1 cebula
bulion
tymianek,sól,pieprz,liść laurowy

Czosnek i cebulę drobno pokroić i smażyć chwilę na oleju,gdy się zeszkli dorzucić pokrojoną w plasterki kiełbasę i przesmażyć,następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jarmuż.Smażyć parę minut,dodać tymianek,liśc laurowy.Przełożyc wszystko do garnka zalać bulionem,gotować 20 minut.Gdy ziemniaki będą już prawie ugotowane dorzucić fasolę.Wszystko doprawić i jeszcze chwilę razem pogotować.Dla wzmocnienia smaku można na koniec zaciągnąć wszystko sporą łyżką serka mascarpone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz