poniedziałek, 14 marca 2016

NALEŚNIKI Z FARSZEM JAK PIEROGI RUSKIE

4-5 średnich ziemniaków (ugotować i podusić)
250 g wędzonego twarogu
pieprz ziołowy,cebulka smażona Prymat,koperek świeży lub suszony,sól.

Ciasto:
125 ml bulionu grzybowego
0,5 szklanki mleka
1 szklanka mąki
2 jajka

Bulion rozpuszczamy w wodzie,mieszamy z zimnym mlekiem,przelewamy do mąki i ubijamy mikserem,wbijamy jajka,mieszamy.Smażymy naleśniki.
Poduszone ziemniaki łączymy z pokruszonym w rękach twarogiem,dodajemy cebulkę,pieprz,sól i koperek.
Tak przygotowany farsz układamy na usmażonych naleśnikach,zwijamy w rulonik i każdy kroimy na cztery części,Ponownie smażymy na niewielkiej ilości oleju. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz